Промовирање на руското образование

Compressed file
Московскиот државен универзитет Ломоносов

Россотрудничество заедно со Министерството за образование и наука на Руската Федерација учествува во изборот на странски државјани и сонародници за студии во руските образовни институции за сметка на државниот буџет во рамки на квотите утврдени од Владата на Русија.

Дополнителни информации за образовните институции коишто учествуваат во програмата може да најдете на сајтот russia-edu.ru.